Klankschalen sessie

Jaren geleden hoorde ik voor het eerst klankschalen bij een workshop en ik was verwonderd over de bijzondere, mooie klanken. Iedereen die voor het eerst deze klanken hoort merkt direct dat je in plaats van denken in je hoofd, gaat naar het luisteren en voelen met je hart.

Wat zijn klankschalen ?

De schalen worden met de hand gemaakt en bestaan uit verschillende materialen (o.a.  koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver). Het maken van klankschalen is een ingewikkeld en langdurig proces. Daardoor is het een werkelijke kunst. Ze zijn afkomstig uit de Tibetaans boeddhistische gebieden rondom de Himalaya. Door het authentieke karakter, heeft elke schaal zijn eigen geluid, toon en klank kleur. Geen enkele is identiek. Ze worden ook wel geneesschalen of geneeskommen genoemd. Ook zegt men dat de klank een helende werking heeft. Daarom wordt het veelal gebruikt bij meditatie of klankschaal therapie. 

Wat doen klankschalen ?

Elke schaal heeft zijn eigen geluid dat klinkt door het aanslaan van de klopper of rondjes te draaien met de stick.  Bijzonder van klankschalen is dat ze stilte geven. Juist door de klank en trilling voel je rust en stilte. Ze brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt ook anders; de lage klanken geven je aardse rust terwijl de hogere klanken juist energie geven. Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam. 

Hoe werkt het ?

Je lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Door het geluid en de trillingen van klankschalen resoneren je lichaamcellen mee. Daardoor ontspan je en heelt je lichaam zich. Je lichaam komt als het ware weer in balans. De resonantie ordent en harmoniseert je lichaam. De trilling zoekt een weg door het water van je lichaam om balans te maken. Eventuele blokkades kunnen daarbij doorbroken worden. Daardoor kan een klankschaalsessie best heftig zijn, emoties kunnen loskomen. Dat kan tranen brengen, ontspanning, opluchting. De werking van klankschalen uit zich op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

De sessie zelf ?

Je ligt lekker op je eigen matje (denk er om dat je dit zelf mee brengt), je sluit je ogen en onspant jezelf. Laat je meevoeren in de wereld van bijzondere klanken en laat los .... 

De trillingen van de klankschalen dringen dus door in je lichaam. Blokkades kunnen worden overwonnen, zowel blokkades van je gedachten als in je lichaam. De trilling en klank ontspannen je immers volledig. Dat kan je helpen met het loslaten van spanningen of blokkades. Die blokkades kunnen groot of klein zijn. Je zult begrijpen dat het loslaten daarvan heerlijk bevrijdend kan zijn! 

Klankschaal massage

Bij een klankschaal massage lig je op de massage tafel en zet ik de klankschalen op je lichaam. 

Dan voel je zelf de trillingen; dit is intensiever en persoonlijker.


Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Misschien heb je het gevoel vast te zitten in bepaalde patronen, of zorgt iets voor pijn en stress. 


Wat je probleem ook is, we kunnen een op maat gemaakte therapeutische benadering samenstellen om je te helpen. 

Jimdo

You can do it, too! Sign up for free now at https://jimdo.nl/